woensdag 27 oktober 2010

scrapalbum van papierenzakken/ paperbag albumhoi hoi
Ik heb twee albums gemaakt van papieren zakken. Mijn eerste album zitten fotos in van mijn hondjes en het tweede album zijn fotos van William zijn vijfde verjaardag. Hier een paar fotos van het album van mijn schatjes
Je pakt een zak en je vouwt de onderkant om, zodat je een flap krijg. Dit doe je met alle zakken. Je pakt twee zakken en de onderkanten plak je tegen elkaar, dit doe je ook met de rest.Dan heb je een begin zak daaraan maak je de kaft vast, dan volgt er een onderkantzakflap en dan een hele zak, Je plak de volgende hele zak aan de andere volgende hele zak dit blijf je doen tot de zakken op zijn. Dit is de binnenkant van je album.
Ik heb de binnenkant kaft eerst bekleed met designpapier voordat ik die aan de zak vast ging maken.Zodat je geen karton/board ziet. De kaft heb ik gemaakt van de achterkanten van blokken designpapier.
Dit snij je iets groter dan de zak zodat je de zakken niet ziet
Je plakt de kaft op een hele zak die je hebt bekleed met design papier en dit doe je ook aan de achterkant.
Hierna ga je het album pimpen, je beplakt de zakken met designpapier. En maakt er leuke lay-outs op. De onderkantzakflap kan je ook als een zakje (pocket) maken zodat je daar een foto in doet of een tekst.
In de zakken maak je van designpapier of cartstock kleine lay-outs iets smaller dan de zak zodat je die goed heen en weer kan schuiven met een tab eraan.
Dan maak je nog een leuke
kaft, en evt een slotje erop en klaar is je album.
Ik heb designpapier gebruikt van K&Compagnie
Hieronder het filmpje wat mij op het idee bracht om dit te gaan doen, maar er zijn veel andere varianten

Misschien is mijn uitleg niet zo duidelijk
hierbij een
youtube fimpje


gr Thamar

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee en een mooi resultaat! Wie weet iets voor vanmiddag... het weer werkt echt mee om iets creatiefs te gaan doen ;-)

  Fijne (creatieve)dag,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattig boekje heb je gemaakt en wat goed dat je het stap voor stap uitlegt!! Ik ga zo even je filmpje bekijken hoor!
  Bedankt dat je een volger van mijn blog geworden bent! Ik de jouwe ook volgen, er staan zulke leuke dingen op!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het boekje is heel leuk geworden en wat heb je een stel schatten van hondjes om te zien.
  Groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen

super leuk dat je een berichtje achter laat.